האם זאת אלרגיה לפלוקנוזול?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/03/2019 | 17:09 | מאת: מיכל

שלום, קיבלתי לקחת פלוקנוזול 150 מ"ג לשבועיים עקב קנדידה בגרון ובלשון ש 5 חודשים לא עוברת עם משחות. ביום הרביעי והחמישי שעה וחצי לאחר נטילת התרופה נהייתה לי פריחה קטנה בפנים. מעיין פס אדם מהלחי למטה בצד שמאל. העניין הוא שיש לי אוטיקריה, אז לא ידעתי אם זה בגלל אוטוקריה או בגלל התרופה, והיום שזה היום השני שזה חזר(הפריחה נעלמת אחרי שעה) התחלתי לדאוג. מצד אחד בעלון כתוב שבמקרים שבהם יש להפסיק את הטיפול ולפנות לעזרה רפואית אם מופיעה תגובה אלרגית: גרד, פריחה, אדמומיות, בצקות ונפיחות בפנים או בגרון, וקשיי נשימה או בליעה. מצד שני, בתופעות לוואי נפוצות המופיעות לעיתים קרובות מצויינת פריחה. אם כך, עליי לגשת לעזרה רפואית? יש לי אסתמה בינונית, וזה לא גרם לי לקשיי נשימה. והאם כדאי להפסיק עם התרופה לגמרי, או שלעשות עוד יום אחד ניסיון ולראות? ואיזה תחליף יש לפלוקנוזול? תודה מראש

שלום מיכל, 1. על הפסקת התרופה עלייך לדון עם הרופא/ה שרשם/ה אותה. 2. קיימות תרופות רבות (חוץ מ'פלוקונאזול') לטיפול בפטרת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות