צלוליטיס זיהומי מה לעשות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/03/2019 | 16:33 | מאת: ללה

שלום, לפני כחודש וחצי היתה לי דלקת ריאות וניתן לי אוגמנטין למשך שבוע. הכדור לא השפיע ולא חל שיפור ולכן הוחלפה לי האנטיביוטיקה לזינט+ראוליד למשך שבוע נוסף. נעשה צילום לאחר זמן מה ונראה כי הדלקת נעלמה. במקביל התחילה לי נפיחות בעצם השוק הימני ואגמומיות ונפיחות בברך הימנית. הנפיחות היתה אדומה והתפשטה מעט ולכן ניגשתי שוב לרופאת המשפחה שנתנה לי שוב 7 ימי אנטיביוטיקה מסוג אוגמנטין. אני חייבת לציין שהייתי יום לפני טיסה לטיול בחול. בשבוע שהייתי בחול לקחתי את האוגמנטין אבל אני מודה הרגליים לא היו במנוחה כי הסתובבנו מבוקר עד ערב ואני גם בחורה גדולה כך שאני בטוחה שזה לא עזר לתהליך. אבל בכל מקרה לא היה שיפור ברגל אלא החמרה!! הייתי אצל הרופאה שוב ועשיתי אולטראסאונט ושם ניקבע כי יש לי צלוליטיס . הרופאה שינתה לי את שוב את הכדור. הפעם מאוגמנטין לרוקסו. אני כבר 3 ימים עם לוקחת את הרוקסו אבל לצערי לא חל שיפור כלל והרגל שלי ממשיכה להיות נפוחה ולהאדים ואפילו נראה שזה התפשט לכיוון כף הרגל. אני חסרת אונים ומאוד לחוצה . מה עלי לעשות?

שלום ללה, 'רוקסו' איננה נחשבת כאנטיביוטיקה מקובלת לטיפול ב'צלוליטיס' ("שושנה"), ומומלץ לך לחזור ולהיבדק ע"י רופא/ה. הרבה בריאות אפי

20/03/2019 | 17:10 | מאת: ללה

אם כן איזו אנטיביוטיקה מומלצת? ומה עלי לעשות אם אוגמנטין לא עזר?

שלום ללה, בחירת האנטיביוטיקה/ות לטיפול ב'צלוליטיס' תלויה בעיקר בחיידק המזוהה או הסביר כגורם לזיהום זה. למשל, אם מדובר ב- MRSA ישנן תרופות חלופיות ל'אוגמנטין' שנחשבות כיעילות, וכדאי שרופא/ת המשפחה שלך תתייעץ בנושא עם המומחה/ית למחלות זיהומיות של הקופה. בנוסף, אם משקלך גבוה מהממוצע (כפי שרמזת לי), יש מקום לתת מינון גדול מהרגיל. הרבה בריאות אפי

20/03/2019 | 18:18 | מאת: ללה

תודה רבה! חג שמח

מנהל פורום מחלות זיהומיות