הידבקות מרחוק דרך גורם שלישי ודרך אכילת מזון שבושל

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/03/2019 | 18:24 | מאת: דנה

שלום רב, רציתי לשאול, האם אפשר להידבק בדלקת ריאות מאדם שמיום שישי לא הרגיש טוב וביום שני גילו לו דלקת ריאות, אם ביום שישי היו אנשים לידו שאחר כך הגיעו אלי, ואכלתי חמין שהכין בעצמו ביום שישי, אך לא הייתי קרובה פיזית לאדם מלבד לאנשים שהיו לידו ומלבד חמין שהכין שאכלתי ממנו, היום קמתי בבוקר קצת חלשה, מה סיכויי ההידבקות? בתודה מראש

05/03/2019 | 18:45 | מאת: דנה

*בנוסף, אני יודעת שכבר נדבקתי בהצטננות, מאדם שהיתה לו הצטננות ושפעת קלה בזמן שעדיין לא התחילה אצלו המחלה שהיה בקרבתי, לכן אני שואלת...הוא היה אצל מישהו שהיה חולה בשפעת ואז הגיע אלי ואז לאחר כמה ימים הוא נדבק וגם אני, לכן אני חוששת..ובנוסף האם אם המחלה לא עברה אליו, והוא נפגש עם אדם שחולה ואחרי זה נפגש איתי האם זה יכול לעבור אלי?

05/03/2019 | 18:51 | מאת: דנה

**שכחתי לציין פרט נוסף שמלבד החמין אכלתי עוד אוכל שהכין שלא בושל בחום ולא הורתח

שלום דנה, סיכוייך להידבק בחיידק שגרם לדלקת הראות מהאדם המתואר בשאלך נחשבים כנמוכים מאד. הרבה בריאות אפי

07/03/2019 | 14:16 | מאת: דנה

תודה רבה.

מנהל פורום מחלות זיהומיות