כמה שאלות על חצבת ושפעת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/03/2019 | 20:41 | מאת: יאיר

1) מדוע יש בשנה האחרונה עליה תלולה במספר חולי החצבת בעולם ובישראל? האם זה עקב ירידה תלולה בשיעור המתחסנים או שנוצר זן חדש של הנגיף שמצליח להתחמק מהחיסון הקיים? 2) קראתי שנגיף השפעת זן A/H3N2 יותר מסוכן מזן A/H1N1 מדוע?

שלום יאיר, 1. סביר שמדובר בשילוב של שתי הסיבות. 2. מסוכנות של זני השפעת לבני האדם תלויה לא רק בנגיפים עצמם אלא גם בבני האדם שנדבקים, כך שזן A/H3N2 עשוי להיות מסוכן יותר אצל בני אדם מסוימים, וזן A/H1N1 עשוי להיות מסוכן יותר אצל בני אדם אחרים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות