האם זה יהרוג את הנגיף?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/03/2019 | 13:16 | מאת: עומרי

שלום ד"ר. היום כלב ליקק אותי בידיים ואני לא יודע אם הוא חולה כלבת או לא. התחסנתי נגד כלבת ממש לא מזמן ככה שאני מוגן, אבל אני קצת לא שקט לגביי שאר בני המשפחה ואני אסביר. כאשר באתי לשטוף ידיים ופתחתי את הברז, אז פתחתי את הברז עם היד שהכלב ליקק אותי. במידה והכלב היה חולה בכלבת, אז על מנת למנוע בטעות את ההעברה של הנגיף לאחד מבני המשפחה שיגעו בברז במוקדם או במאוחר, לקחתי מגבונים מחטאים שרשום שקוטלים 99.9 אחוז מהחיידקים(כאלה ששמים לפניי שיושבים על אסלות לא מוכרת או מלוכלכות), וניקיתי איתם את הברז. האם זה אמור להרוג את הנגיף? במידה ולא, איך אפשר שכן?

שלום עומרי, שטיפה של חפץ שעליו יש נגיפי כלבת במים עם סבון אמורה להוריד במידה נכרת את ריכוז הנגיפים עליו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות