נגיף השפעת - סוגי וירוסים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/02/2019 | 23:50 | מאת: סרגיי

שלום, בדקתי את הרכב הוירוסים שהיו כלולים בחיסון השפעת השנה, וראיתי שההרכב כולל את וירוס A/h3n2 ובבדיקה בדוחות התחלואה של משרד הבריאות ראיתי שרוב החולים הינם בנגיף A/h3 ללאn2 האם מדובר באותו הנגיף ? והחיסון מכסה אותו? ורציתי לדעת באופן כללי אם החיסון הצליח לחזות את סוגי הנגיפים השנה?. תודה

שלום סרגיי, אכן, לפי הדיווח האחרון של משרד הבריאות, כ- 80% ממקרי השפעת בארץ השנה נגרמו ע"י זן A/H3, אך אין בו התייחסות נוספת לנגיפים אלו, למשל האם הם מסוג A/Singapore/INFIMH-16-0019/2016 (H3N2)-like virus שנכלל בחיסון. הרבה בריאות אפי

20/02/2019 | 15:04 | מאת: א

נתונים על יעילות החיסון הנוכחי נגד שפעת בארה"ב. https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/68/wr/mm6806a2.htm

אלא ששם הנגיף הדומיננטי השנה הוא מסוג A/H1N1.

מנהל פורום מחלות זיהומיות