בדיקת דם והעברת מחלות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/02/2019 | 08:30 | מאת: מודאגת

ד''ר שלום , עשיתי בדיקת דם ויש לי 2 שאלות : 1. האחות הייתה עם אותן כפפות בין המטופלים , האם כך ניתן להעביר מחלות ? ( מציינת שכשהכניסה את המחט נגעה רק בפלסטיק פרפר ולא ממש במחט. 2. היה לה כמה עיגולי צמר גפן כל השולחן ( למראית עין היו נקיים ) כשהוציאה את המחט , לקחה צמר גפן משם ולחצה על מקום כניסת המחט. האם ניתן להידבק במחלה כלשהי בצורה זו ? שאלתי אם זה חדש ואמרה בוודאי אך אני חוששת שאולי זה היה משומש ולא שמתי לב . תודה.

שלום מודאגת, ב(כמעט) כל מגע בין שני בני אדם יכולים לעבור חיידקים ונגיפים מהאחד לשני. הרבה בריאות אפי

18/02/2019 | 19:43 | מאת: מודאגת

אבל ע"פ הסיטואציה האם ניתן לחלות בדרך זו בהפטיטיס / איידס ?

שלום מודאגת, תיאורטית, כן. מעשית, הסיכוי לכך נחשב כנמוך ביותר עד זניח. הרבה בריאות אפי

18/02/2019 | 20:30 | מאת: מודאגת

איזה בדיקות היית ממליץ לעשות על מנת לבדוק אם הייתה חשיפה כלשהי ? אני חוששת בעיקר בגלל ההריון. מה אוכל לעשות על מנת למזער נזקים במידה ונחשפתי למחלה זיהומית ?

שלום מודאגת, לו בתי או כלתי הייתה נקלעת למצב דומה כמו זה המתואר בשאלתך, ל א הייתי ממליץ לה להיבדק כלל אלא לחזור לשגרת חייה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות