בדיקת מנטו 7 ממ - מה זה אומר ?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/02/2019 | 09:47 | מאת: חגית

הי עשיתי בדיקת מנטו , יצא חיובי 7 ממ בנוסף עשיתי צילום ריאות שיצא תקין מה המשמעות? האם צריך טיפול ? האם אני חולה בשחפת ? יש לציין שאני לא נוטלת תרופות מדכאות חיסון ולא עוברת שום טיפולים . אני ילידת 79 , האם יכןל להיות שזה תוצר של חיסון שקיבלתי ? תודה

שלום חגית, אם אינך סובלת מבעיה כלשהי במערכת החיסון, אינך נוטלת סטרואידים, צילום החזה שלך תקין ולא היה לך לאחרונה מגע הדוק עם חולה שחפת- אז הבדיקה שלך נחשבת כ'שלילית' לשחפת חביונית. הרבה בריאות אפי

14/02/2019 | 14:22 | מאת: חגית

תודה האם יש צורך ללכת להיבדק אצל רופא ריאות בנוסף לבדיקת הרנטגן שיצאה תקינה ?

שלום חגית, זה תלוי בעיקר בסיבה שעשית את בדיקת ה'מנטו'... הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות