אמפותריצין B

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/04/2005 | 16:03 | מאת: אורנה

לד"ר אפי שלום, בזמנו פניתי אליך בנושא קנדידה גלברטה בנרתיק. בינתיים, ביצעתי בדיקת רגישות לפטריה, והתוצאה היא: הפטריה רגישה לאמפותריצין B. רגישה באופן חלקי ל VORICONAZOLE. יציבה לפלוקונזול ואיטרקונזול. אך, מסתבר שאין כיום שום טיפול מקומי באמפותריצין B בישראל. התרופה קיימת רק בזריקות. (בחו"ל כנראה שיש גם תרחיף וקרם). מה לדעתך ניתן לעשות? (את ה-Vfend אין סיכוי שאקבל מאחר ומוגדרת כ"מצילת חיים" וגם הרגישות היא חלקית). אודה על עצתך, אורנה

שלום אורנה, עצתי היא שתבחרי אחת מבין 4 האופציות הבאות: 1. להשיג את התכשיר (אמפוטריצין) לטיפול מקומי בחו"ל. 2. לשלם עבור ה- VORICONAZOLE שלא נמצא בסל הבריאות בארץ. 3. לקבל טיפול סיסטמי (דרך הווריד) באמפוטריצין. 4. לשכוח מהנושא ולהמשיך לסבול. לבחירתך הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות