שאלה שאיני יודע את התשובה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/12/2018 | 18:01 | מאת: משה

שלום דר' היום הייתי בשמורה ליד חוף שפיים על האדמה היה מונח קונדום משומששנראה די ישן. במקום היו רוחות די עזות כך שיתכן שחלקיקים שנגעו בקונדום פגעו לי בעיניים, בפה ובפנים. האם אפשר להידהק כך באיידס? לא נגעתי בקונדום רק התקרבתי לראות שאכן מדובר בקונדום

שלום משה, אינני מכיר מקרה הדבקה מוכח ב'איידס' במהלך אירוע כמו זה המתואר בשאלתך. הרבה בריאות אפי

13/12/2018 | 07:35 | מאת: משה

היה נראה שמדובר בקונדום די ישן הוא היה קרוע והלטקס היה כבר צהוב. השאלה היא האם הנגיף מסוגל בכלל לשרוד במצב זה? כלומר אם הנוזלים התייבשו

שלום משה, אין בידי מספיק נתונים כדי לענות על שאלתך. הרבה בריאות אפי

13/12/2018 | 10:45 | מאת: משה

באופן כללי, כשנוזל המכיל נגיפי hiv מתייבש האם הנגיף שורד ועלול להדביק? האם אני בחרדה מיותרת או ניתן להניח לעניין?

לו אני הייתי נקלע לסיטואציה דומה הייתי מניח לעניין.

מנהל פורום מחלות זיהומיות