חיסון פפילומה לגברים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/12/2018 | 10:56 | מאת: ש

שלום, אני בן 28, גיי, פעיל מינית מאוד עם פרטנרים מתחלפים. לאחרונה שמעתי על הפפילומה והחיסון שניתן לגברים, ושהוא ניתן עד גיל 26. פניתי לרופאת המשפחה, ולא קבלתי תשובה ברורה מדוע החיסון ניתן עד גיל 26 (האם יש סיכון בריאותי או בגלל שבממוצע אנשים מפסיקים להיות פעילים מינית עם פרטנרים מתחחלפים מהגיל הזה). אשמח להמלצה לפעולה כלשהי...

שלום ש, שחברת התרופות המייצרת את החיסון מבצעת מחקר שכולל רק גברים עד גיל 26 (ולא מעבר לגיל זה), ומכיחה את יעילותו בקבוצת המחקר, היא משווקת את התכשיר רק לקהל זה. משרד הבריאות, שמאשר את יבוא התכשיר ארצה, 'מישר קו' עם ההוריה הזאת של החברה המייצרת. הרבה בריאות אפי

שלום ש, בנוגע לאספקט המעשי של שאלתך, החיסון נחשב כפחות יעיל ככל שהאדם מתבגר (כנראה בגלל שחלק מהאנשים כבר נדבקו בזנים של ה- HPV שכנגדם אמור החיסון להגן). דרך אגב, בארה"ב ה'גרדאזיל' מ א ו ש ר לשימוש גם אצל גברים לאחר גיל 26, אך לא מ ו מ ל ץ לאחר גיל זה. הרבה בריאות אפי

05/12/2018 | 13:42 | מאת: דוד

וצפוי להגיע לישראל בקרוב, ואז אני מניח שמי שירצה יוכל לקבל אותו. נדמה לי שוועדת הסל דנה בו השנה, כך שיכול להיות שבשבועות הקרובים הוא יאושר. בסקוטלנד החיסון כבר מוצע באופן שגרתי לגברים עד גיל 45.

13/12/2018 | 09:03 | מאת: ש

יש בדיקה כלשהי לגברים ע"מ לזהות אם נעשתה הדבקה בעבר?

שלום ש, אפשר לבדוק נוגדנים לנגיף בדם (גם אצל גברים וגם אצל נשים, כמובן). הרבה בריאות אפי

13/12/2018 | 10:31 | מאת: ש

מה שם הבדיקה שצריך לבקש מהרופא?

נוגדנים ל- HPV

מנהל פורום מחלות זיהומיות