חצבת וסיבוכים. דלקת המוח סספי אי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/11/2018 | 19:48 | מאת: סיבוכי חצבת

היי, נולדתי בסוף 1961 בשנת 2008 נידבקתי בחצבת. אין לי מושג אם לפני כן הייתי מחוסנת בחיסון אחד או בכלל לא (לפי נתוני משרד הבריאות שלא מפורסמים ונחשפים כראוי וכמתבקש!) השאלה שלי לגביי המחלה המסוכנת ס ס פי אי.. שעלולה להופיע לאחר שנים. כמה שנים עלי לחשוש מפניה לאחר הזמן בו חליתי והאם.. במידה והייתי מחוסנת במנה אחת, זה מגן עלי יותר מלחלות ב דלקת המוח חלילה וחס (סס פי אי)?

שלום, 1. אינני מכיר מחקר שהשווה בין שכיחות Subacute sclerosing panencephalitis בקרב חולי חצבת שחלו במחלה זו לאחר קבלת חיסון אחד, לבין כאלו שחלו בחצבת מבלי שקיבלו חיסון קודם. 2. SSPE עשויה להופיע אצל ילדים כ- 6 - 8 שנים לאחר תחלואה בחצבת (או קבלת חיסון כנגדה). הרבה בריאות אפי

09/11/2018 | 21:31 | מאת: בתגובה לתגובתך

תודה על תשובתך! אולי זה רעיון לקיים מחקר בנושא חיסון אחד או אפס ואם יש קשר. לגביי SSPE מה לגביי מבוגרים? מה הם האחוזים שנפגעים בהם אנשים בוגרים על פי הספרות המקצועית?

שלום, 1. לא סביר שייערך מחקר כזה לאור נדירותו של הסיבוך. 2.אין מידע מספיק גם בנוגע לכך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות