הרפס שפתיים פעיל ולא פעיל

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/10/2018 | 13:01 | מאת: אייל אייל

שלום רב! אם לי ולזוגתי ידוע שיש הרפס בשפתיים שנים רבות, האם כשלאחד יש הרפס פעיל ולשני לא, מותר להתנשק? תודה רבה!

שלום אייל, לאנשים עם 'הרפס' בשפתיים מומלץ להתנשק רק לאחר התייבשותם המוחלטת של הפצעים. הרבה בריאות אפי

04/10/2018 | 15:26 | מאת: אייל אייל

אפשר קצת יותר פירוט? האם לא מומלץ אבל תכלס לא יכול לעשות כלום? כי לה כבר יש הרפס, אז היא לא יכולה להידבק, השאלה אם זה יכול לגרום לה להתפרצות? סטודנט לרפואה. אפשר גם תשובה למייל.

שלום אייל, אם מדובר בזנים שונים אז מי שנדבק בזן אחד עשוי להידבק באחר. רק אם מדובר באותו זן, אז הדבקה פעם נוספת איננה סבירה היות והנגיף כבר מצוי בגופה. הרבה בריאות אפי

06/10/2018 | 20:50 | מאת: אייל

בוא נניח שזה אותו זן. האם זה יכול לגרום לה להתפרצות? תודה רבה!

לא סביר שאותו זן יגרום להתפרצות

מנהל פורום מחלות זיהומיות