אשמח לעזרה בנוגע לprep.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/04/2018 | 16:04 | מאת: אביעד

שלום! קיבלתי מרופא המשפחה שלי אישור לקבלת תרופת הprep. (אני נמצא בקבוצה של גברים המקיימים יחסים עם גברים). יש לי שאלה מאד חשובה שרופא המשפחה שנתן לי את התרופה לא ידע לענות עליה- כמה זמן לאחר לקיחת הכדור הראשון אני נחשב כחסין ומוגן מפני הידבקות בנגיף ה-hiv? האם אני צריך לקחת את הכדור כל יום באותה שעה? אילו מזונות אסור לי לצרוך ביחד עם התרופה (חלבונים/אלכוהול וכו׳...) בנוסף, אשמח לוודא שהתרופה שקיבלתי ״טרובדה״ היא התרופה הנכונה שצריך לקבל כ-prep? וכמה מ״ג הכדור צריך להכיל? ושאלה אחרונה (מתנצל על האורך) - בהנחה שבדיקות הדם לתפקודי כבד וכליות שעשיתי לפני מתן המרשם ל-prep יצאו תקינות- האם התרופה הזו עשויה לגרום לנזק כלשהו לגוף בטווח הארוך? (למשל ירידת תפקוד מערכת החיסון/עליית הסיכון לסרטן כלשהו)? מאד חשוב לי לשמוע דעה נוספת של מומחה על מנת להבטיח שאני לוקח את התרופה בראש שקט. תודה על העזרה:)

שלום אביעד, 'טרובדה' היא תרופה המקובלת לשימוש כ- PrEP. אדם הלוקח תרופה זו נחשב כמוגן החל ממועד תחילת הטיפול. רצוי לקחת את התרופה בשעה קבועה בכל יום, עם או בלי אוכל. היות והתרופה נמצאת השוק זמן קצר יחסית- תופעות הלוואי האפשריות שלה בשימוש בטווח ארוך עדיין לא ידועות. תוכל לקרוא יותר על תרופה זו (כולל על הרכבה)באתר http://www.aidsisrael.org.il/article/infonews-prep. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות