חיידק השחפת באיזורים בגוף

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/01/2018 | 20:42 | מאת: שואל

שלום ד״ר קראתי שחיידק השחפת יתמקד בריאות או באזורים אחרים בגוף. השאלה: האם בהכרח שהחיידק יהיה בשני המקומות זמנית או לא הכרחי? שאלה שנייה: במידה והחיידק באזורי הגוף לללא הריאות , האם צילום רנטגן לאזור החזה והריאות משקף מהיימנות ותוצאה משקפת לקיום שחפת או לא? כל טוב

שלום שואל, בד"כ חודר חיידק השחפת לגוף דרך הראות והמחלה מתפתחת רק באבר זה. לפעמים הוא עובר משם לאברים אחרים בגוף (עצמות, קרום המוח, מערכת השתן ועוד) ואז עשויה להתפתח מחלה גם באברים אלו. צילום החזה עשוי לשקף מחלה ראתית ישנה או עכשווית. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות