בדיקת IGRA (שחפת סמויה)

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/12/2017 | 13:06 | מאת: בר

שלום, לאחר בדיקת מנטו חיובית הופניתי לביצוע בדיקת קוונטיפרון (IGRA) בטרם נטילת טיפול מונע. תשובה הבדיקה: 0.22 IU\ml (ערכי הנורמה 0-0.35) ובהערות הבדיקה: "שלילי" האם ערך של 0.22 הוא ודאי או שיש צורך לחזור על הבדיקה לשלילת FN? מדוע, אם אין כלל חשיפה לחיידק השחפת, התשובה היא בכל זאת 0.22 ולא 0? האם הבדיקה לא ספציפית לחיידקי TB? תודה רבה

שלום בר, 1. בבדיקה שצרפת, שהיא ספציפית למדי לחיידקי שחפת, א י ן עדות להדבקה בחיידקים אלו. 2. כ ל בדיקה עשויה להיות שלילית-שגויה, והבדיקה הנ"ל איננה יוצאת מהכלל הזה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות