קרציה על אדם סיכונים וכיצד לנהוג?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/11/2017 | 00:23 | מאת: אסתר

אדם שלאחר כארבעה ימים גילה על עצמו קרציה באזור שגירד לו, חוסן לפני כארבעה חודשים ל tbe- חיסון נגד קרציה אירופאית כי שהה שם. אינו יודע מאין הגיעה זאת עכשיו בארץ. ואין לו שום מגע עם חיות . מה עליו לעשות? האם יש משהו מניעתי עוד טרם מתגלים סימנים מדאיגים? והאם בכלל מצוי בסיכון? האם ניתן לעשות משהו עוד לפני שמופיעים תסמינים כדי להיות על הצד הבטוח? ועד כמה משהו סיכון אם נוטלים אנטיביוטיקה כמה שיותר מה? האם לא כדאי לקחת כבר בטחון? נודה לכל מידע והכוונה.

שלום אסתר, כיוון שרוב הקרציות (בארץ) אינן מכילות בתוכן חיידקים פתוגניים, לא מקובל להמליץ על טיפול אנטיביוטי לאחר כל עקיצה (ולפני הופעת תסמינים כלשהם), אלא רק בנסיבות מחשידות (כגון לאחר ביקור במערות מסוימות). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות