הדבקה בכלבת באופן לא ישיר

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/11/2017 | 09:20 | מאת: יעל

שלום רב, אתמול הייתי עם הילד שלי בחוף הים. הילד שלי שיחק עם חפצים שהוא מצא בחוף ולפתע שמתי לב שבחוף יש הרבה כלבים משוטטים. מה שרידות נגיף הכלבת מחוץ לגוף הנשא? האם צריכה להיות הדבקה ישירה או שיכולה להיות הדבקה בלתי ישירה, נניח כלב חולה מלקק או מרייר על חפץ ואדם עם פצע נוגע בחפץ או אחרי נגיעה מכניס את היד לפה? מאוד מאוד מודאת תודה

שלום יעל, הדבקה בכלבת במהלך האירוע המתואר בשאלתך לא נראית לי סבירה, ואת מוזמנת להתייעץ על כך גם עם הרופא/ה התורן/ית בלשכת הבריאות הסמוכה למקום מגורייך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות