מי אלו הנשאים להפטיטיס בי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/11/2017 | 09:50 | מאת: ענבר

ד"ר יקר בוודאי במסגרת עבודתך פגשת נשאים להפטיטיס בי, האם ידוע לך כיצד נדבקו הנשאים? האם פגשת ילדים? אני מחוסנת ולא נשאית, אבל חוסנתי בגיל 10 האם כדאי לי לעשות בדיקת נוגדנים ולראות אם כדאי לי להתחסן שוב? פתאום עלה בי חשש ממניקור פדיקור שאולי אוכל להידבק בטיפולים כאלה מהוירוס. שאלה אחרונה - באיזה גיל כדאי לחסן למחלה? המון תודה על התייחסותך המלומדת.

שלום ענבר, 1. ילדים בדרך כלל נדבקים ב'הפטיטיס B' מאמותיהם (הנשאיות) בזמן ההריון או הלידה. 2. מבוגרים בד"כ נדבקים במהלך יחסי מין עם פרטנר/ית נגוע/ה או דרך מחטים נגועות בנגיף. 3. לאור זאת, נראה הגיוני לחסן ילדים בריאים בהתקרבם לגיל הפעילות המינית. 4. אם את (שחוסנת בגיל 10) עדיין נמצאת בסיכון להדבקה בנגיף, מומלץ לך לבדוק נוגדנים כנגדו, ואם רמתם נמוכה- להתחסן שוב. הרבה בריאות אפי

01/11/2017 | 23:37 | מאת: ענבר

תודה רבה על התשובה!

מנהל פורום מחלות זיהומיות