שחפת- בדיקת מנטו חיובית

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/08/2017 | 13:51 | מאת: א.א

שלום רב, במסגרת עבודתי עם אוכלוסיה זרה נחשפתי לחולה שחפת פעילה. בבדיקת מנטו שניה התקבלה תגובה חיובית (11 מ"מ) צילום חזה בוצע ותקין. 1. האם לאחר ממצאים של בדיקת חזה תקינה ניתן לשלול שחפת פעילה? 2. האם ייתכן לאור ממצאים אלו שאני עשויה להדביק אנשים אחרים? 3. האם שחפת סמוייה מדבקת?

שלום א.א., 1. צילום חזה תקין נחשב כבדיקה השוללת שחפת פעילה באנשים עם תבחין מנטו 'חיובי'. 2. שחפת חביונית איננה נחשבת כמחלה מדבקת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות