בדיקת שחפת באופן פרטי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/07/2017 | 15:49 | מאת: גילה

ד"ר אפרים הלפרין שלום רב, במסגרת עבודתי הקודמת (לפני כשנה) עבדתי מול לקוחות רבים ממדינות אפריקה ואני חוששת מאוד כי נחשפתי למחלת השחפת, למרות שב"ה לא חוויתי תסמיניהם כלשהם. אני מעוניינת לבצע בדיקת שחפת. עפ"י מה שקראתי צריך לבצע בדיקת TB, תקן אותי אם אני טועה. אני מעדיפה שלא יתבצע רישום רפואי של הבדיקה בתיק הרפואי, האם יש אפשרות לבצע את הבדיקה הנ"ל או כל בדיקה אחרת שצריך במסגרת העניין באופן פרטי? שלא דרך קופה"ח? אם כן, מהן בערך העלויות? כמו כן, במידה והבדיקה חייבת להיעשות באמצעות קופה"ח, מה עליי לבקשת מרופא המשפחה שלי? לבצע בדיקת TB בלבד? תודה רבה! והמשך שבוע נעים!

שלום גילה, אין לי מושג היכן מבצעים בדיקת 'מנטו' לגילוי 'שחפת חביונית' ללא תיעוד תוצאותיה איפהשהו. הבדיקה נקראת גם 'מנטו', גם 'תבחין עור לשחפת' וגם PPD. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות