הסיכוי להידבק בחצבת בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/07/2017 | 22:58 | מאת: אנונימי

דר שלום אני בהריון בשבוע 30 קראתי בפורום כי הסיכון להידבק בארץ בחצבת גבוה יותר בירושלים מיתר אזורי הארץ אשמח לדעת מדוע? יש לי בדיקה שאני צריכה לבצע בהדסה הר הצופים ואני מאוד חוששת האם יש סיכון לעובר במקרה של הידבקות בחצבת? תודה

שלום אנונימי, 1. סיכויי ההדבקה בחצבת גבוהים יותר במקום שבו יש הרבה חולי חצבת (בהשוואה למקום בו יש מעט חולי חצבת). 2. רוב חולי החצבת אינם מאושפזים בבתי חולים. 3. בלי קשר לכך, אם את ילידת ישראל יש סיכוי סביר שאת מחוסנת כנגד חצבת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות