פסאודומונס אארוגינוזה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/06/2017 | 20:15 | מאת: אורלי

אחי מאושפז בבית החולים ונאמר לנו שיש לו חיידק בכיח בשם פסאודומונס אארוגינוזה. שאלתי היא : האם יש אנטיביוטיקה לטיפול בחיידק זה והאם זה מדבק?

שלום אורלי, 1. קיימות מספר אנטיביוטיקות שבהן אפשר בד"כ לטפל בזיהומים שנגרמים ע"י חיידק ה'פסיודומונאס'. 2. אין זה שכיח שדלקת ראות שנגרמת ע"י חיידק היא מדבקת (באופן ישיר מאדם לאדם). הרבה בריאות אפי

14/06/2017 | 22:02 | מאת: חיידק הפסיודומונוס

ראשית תודה רבה על תשובתך המהירה. אתה יכול בבקשה לכתוב לי שמות של אנטיביוטיקה שמשתמשים בהן לטיפול בחיידק זה כי נאמר לי שהחיידק עמיד בפני האנטיביוטיקות הקיימות.

שלום אורלי, חיידקי 'פסוידומונאס' עשויים להיות רגישים לתרופות: ציפרופלוקסצין, אופלוקסצין, גנטמיצין, אמיקצין, פיפרצילין, טיקרצילין, ספטאזידים, אימיפנם, מרופנם ועוד. הרבה בריאות אפי

15/06/2017 | 00:24 | מאת: תודה רבה

דר אפי הלפרין תודה רבה על התייחסותך המקצועית והמהירה לשאלותיי. מעריכה זאת מאוד.

הרבה בריאות

מנהל פורום מחלות זיהומיות