שאלה בנוגע לדרך הידבקות.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/05/2017 | 14:36 | מאת: בן

שלום! ברצוני לדעת האם יתכן כי כתוצאה משפשוף איבר המין בכניסה לפי הטבעת של גבר (ללא חדירה באופן כלשהו) אלא כאמור מגע קליל בין איבר המין לבין חור הכניסה לפי הטבעת - עשוי לגרום להדבקה בנגיף הhiv? השאלה מתייחסת לסיכון של הצד שאליו הגיע איבר המין. תודה.

שלום בן, אם יש רק חיכוך קליל שכולל רק מגע שטחי בין עור לעור (ולא ריריות)... ואם העורות הם שלמים ואין בהם פצע.... ואם אין פליטה.... - אז הדבקה ב- HIV איננה סבירה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות