חתולי פחים ומגע עקיף עמם

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/05/2017 | 16:25 | מאת: כרמית

ש לי הרגל (משונה) לחטט ללא כפפות בפחים השכונתיים על מנת לאסוף בקבוקים ונייר קרטון שאנשים זורקים ולהעבירם למיחזור. יש בפח חתולי רחוב ואיני נוגעת בהם כלל, אך החתולים הללו נוגעים באשפה ואחכ אני נוגעת באשפה על מנת למיין ולהוציא משם דברים למיחזוריות. כעת בהריון שבוע 6. האם ההרגל הזה מסכן אותי ואת העובר בשל חשש לטקסופלזמה וליסטריה? תודה.

שלום כרמית, מגע עם צואת חתולים (בפח אשפה או בכל מקום אחר) עשוי לגרום להדבקה ב'טוקסופלאזמה'. רחיצת ידיים יסודית במים ובסבון לאחר מכן נחשבת כאמצעי יעיל להפחתת סיכון זה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות