אוכל מקולקל בהריון...

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/05/2017 | 17:32 | מאת: 112

שלום ד״ר, אני מודאגת מאוד ומקווה שתוכל בתשובתך להרגיע את חששותיי. אני בהריון בשבוע 6. היום אכלתי במסעדה קציצת עוף בלחמניה. (מעין המבורגר שכזה רק שהקציצה הייתה עשויה מעוף). בביס האחרון הרגשתי טעם של צואה בקציצה, וכשהוצאתי את הקציצה מהפה - כלומר את החלק הקטן והאחרון ממנה והרחתי עדיין היה ריח שכזה.. לאחר מס׳ שניות שוב הרחתי והריח פחת. עברו מס׳ שעות מאז ואני לא סובלת כרגע מהקאות/ שלשולים/ חום או תחושה כללית לא טובה. האם במקרה שכזה סביר שיקרה משהו לעובר? אני פחות מעניינת.. העובר וההריון יותר מעניינים כרגע. תודה מראש על תשובתך.

שלום 112, כל עוד את לא חולה (למשל הקאות, שלשולים, כאבי בטן ו/או חום) אין זה סביר שהעובר שלך יפגע כתוצאה מהאירוע המתואר בשאלתך. הרבה בריאות אפי

25/05/2017 | 08:47 | מאת: 112

שלום שוב ד״ר וסליחה על ההפרעה. מעדכנת שבסופו של דבר אכן הקאתי. וזה היה התסמין היחיד עד כה. כמו כן מציינת שבהריון הקודם סבלתי מהיפרמזיס קשה. אז ייתכן דווקא שניתן לקשר את ההקאה לתחילתו של הריון. אך במידה ונתעלם מכך, ונתייחס רק לעובדה שהקאתי כתוצאה מהאוכל, האם עדיין עלול להיגרם נזק כלשהו לעובר? תודה מראש על תשובתך...

שלום 112, קשה להתייחס לאירוע של הקאה אחת באשה הרה כביטוי משכנע לזיהום של מערכת העיכול. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות