כמה שאלות בנוגע לכלבת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/05/2017 | 13:45 | מאת: שני

יש לי שאלה אם ננשכתי על ידי כלב לא מחוסן כלבת והכלב חי אחרי חודש ממועד הנשיכה זה אומר שהסכנה חלפה? כואבת לי היד וכואב לי הראש ואני מרגישה לא טוב אבל עבר חודש והכלב חי כלב יכול להעביר את המחלה רק אם הוא חולה קלינית ולא בסמן שהוא נשא לא?

שלום שני, מקובל לטעון שאם כלב לא הראה סימני מחלה בתוך 10 ימים (ממועד הנשיכה) ולא מת במהלכם, ניתן להסיק כי לא הייתה לו אפשרות להעביר את המחלה בעת הנשיכה. ולכן (לפי מיטב ידיעתי) זוהי גם תקופת ההסגר לכלבים (שנשכו בני אדם) הקבועה בחוקי מדינת ישראל. הרבה בריאות אפי

21/05/2017 | 19:14 | מאת: שני

זה אומר שהסכנה חלפה? גם כלב שלא מחוסן נגד כלבת עושים לו הסגר 10 ימים? אני מרגישה לא טוב ובחרדות עצומות כאבי ראש וכאב ביד בה ננשכתי הסימן כבר עבר אין טעם לגשת למשרד הבריאות? אם חלפו 10 ימים ממועד הנשיכה והכלב חי ושרד אותם כלב שהוא נשא בזמן דגירה אין מצב שיעביר את המחלה? עבר חודש מאז אני יכולה להיות רגועה?

שלום שני, ראי את תשובתי הקודמת. את את עדיין בחרדות את יכולה להתקשר טלפונית ללשכת הבריאות המחוזית (במקום מגורייך) כדי לשמוע את המלצתו של האחראי על הנושא באזורך. הרבה בריאות אפי

21/05/2017 | 21:28 | מאת: שני

אוקיי לפי מה שאתה יודע באיזור חולון זה עיר נגועה? ומצטערת שאני חופרת רק שאלה אחרונה אם חלף חודש והכלב בעצם עבר אץ המבחן של ה10 ימים והוא שרד זה אומר שאני יכולה להיות שקטה? שהוא בוודאות לא יכל להעביר לי כלבת אם הוא שרד את התקופה שלפי מה שצריך זה הסגר של 10 ימים מיום בשניכה בעצם נכון?

שלום שני, אין בידי מידע עדכני על כלבת בבעלי חיים באזורי הארץ השונים. מידע כזה נאסף באופן שוטף ומרוכז ע"י אנשי משרד הבריאות, ואת יכולה לקבל תשובות לשאלותייך בנושא בלשכת הבריאות המחוזית שלך (אפשר גם בטלפון). הרבה בריאות אפי

22/05/2017 | 23:14 | מאת: שני

תודה דוקטור. רק על מנת לוודא אם חלף כבר 10 ימים לפי מה שאומרים והכלב חי זה אומר שהסכנה חלפה כי עבר חודש כבר.. העיניין שאני חרדתית מאוד ו רגישה כל מיני כאבים בגרון כאבי ראש צאוור בטן ומפחדת.. אז אתה אומר שאני יכולה להיות רגועה אם חלף חודש מאז והכלב שרד כי גם אם הייתי מסגירה אותו היו בעצם עושים לו הסגר ל10 ימים ואם שרד משחררים אותו ואומרים שלא יכל להדביק רק כלב שחולה קלינית יכול להדביק? שזה אומר שאם כלב חולה קלינית הוא לא שורד יותר מ10 ימים הבנתי נכון?

שלום שני, אין זה סביר שכלב חולה כלבת ישרוד מעל 10 ימים כשהנגיף נמצא ברוק שלו. הרבה בריאות אפי

23/05/2017 | 19:15 | מאת: שני

תודה רבה דוקטור הרגעת אותי מאוד אז זה אומר שאני יכולה להרגע ולהוריד את מפלס החרדה כי הסכנה חלפה

מנהל פורום מחלות זיהומיות