דריכה על מחט עם נעליים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/05/2017 | 13:07 | מאת: אורית

ד"ר שלום רב, שואלת עבור משהו שדרך על מחט (של מזרק) אמנם מכוסה בכיסוי הפלסטיק שלה ומונחת על הרצפה (180 מעלות) אך היה נשמע רעש כאילו הכיסוי נשבר. ייתכן שהמחט שייכת לנרקומן שהיה בדיוק באזור. מי שדרך היה עם נעליים ולא ראה פציעה בכף הרגל. האם יש לעשות משהו (טיפול מונע/ בדיקות)? האם ייתכן שמדובר בפציעה כה קטנה כך שהוא פספס? האם יש לחטא את סוליות הנעליים? תודה רבה מראש אורית

שלום אורית, 1. לאחר דקירה של מחט רפואית, שעליה עשוי להיות דם נגוע, בעור של אדם אחר מקובל לשקול טיפול מונע כנגד HIV ו- HBV. 2. אין ביכולתי להעריך אם האדם המתואר בשאלתך אכן נדקר בכף רגלו, או שהמחט חדרה לסוליית הנעל בלבד. 3. במקרה שהמחט חדרה לסוליה בלבד, אינני מכיר המלצות לחיטוי הסוליה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות