הדבקה בחצבת בתחילת ההריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/05/2017 | 06:43 | מאת: עדי

שלום אני ילידת 80 וקיבלתי 2 מנות חיסון חצבת בילדותי. האחרונה בשנת 94 לפני 23 שנה. כעת בשבוע 10 להריון. בעלי עתיד לנסוע בקרוב למזרח אירופה ( נולד ב78 אך לא מצאנו את פנקס החיסונים כדי לודא שחוסן). האם במידה וחלילה ידבק זה מסוכן עבורי בשלבי הריון מוקדמי9 אלו עף אף שחוסנתי לפני למעלה מ20 שנים? כמו כן- האם אתה ממליץ על ביצוע בדיקת נוגדנים בדם? תודה

שלום עדי, 1. משרד הבריאות ממליץ בימים אלו לנוסעים לאירופה שאינם מחוסנים כהלכה כנגד חצבת להתחסן, ולא ברור לי משאלתך מדוע בעלך לא יעשה זאת. 2. חצבת באנשים מבוגרים, לרבות בנשים הרות, עשויה להיות מחלה קשה. 3. אינני מכיר המלצה לנשים הרות לבצע בדיקה שגרתית לנוגדני חצבת. הרבה בריאות אפי

17/05/2017 | 10:25 | מאת: עדי

תודה. אז אם חוסנתי ב2 מנות בילדות לפני 20 שנה..מה הסבירות שאני יכולה להדבק שוב בהריון?

שלום עדי, אני חושש שאין ביכולתי להעריך את סיכויי התחלואה שלך בחצבת בעתיד. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות