שתי שאלות לד"ר הלפרין

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/05/2017 | 20:42 | מאת: מייק

ד"ר הלפרין היקר שלום, תודה על עבודת הקודש שאתה עושה. רציתי לשאול שתי שאלות- 1. ראיתי ששאלו כאן לא מעט שאלות על קניות (למשל לא מזמן על פלסטר על מוצר), וגם לי קרה שקניתי משהו והיה נראה כשהגעתי הבייתה שהוא מוכתם בדם או שלמוכר/ת היה חתך. למרות שרשמת שהידבקות בהפטיטיס, איידס וכו' איננה סבירה, הייתי רוצה להבין, אם אפשר כמובן, מבחינה מדעית מדוע הדבר איננו סביר. הרי אם אוכלים משהו ויש דלקת/ חתכים בפה? אם נוגעים בשקית לאחר המוכר/ מוצר מוכתם ויש חתך ביד? האם כל אלו לא עונים על ההגדרה של "דם בדם"? 2. עבור חבר: נאמר לו כי יש לבצע בדיקה להפטיטיס/ איידס בזמן 0, "baseline", ואז שוב כעבור 3 חודשים. אם הוא לא יוכל כעבור 3 חודשים, אלא רק לאחר מכן, האם הדבר בעייתי מבחינת הבדיקה? מה המקסימום שאפשר לדחות, אם אפשר? שוב תודה רבה לך!

שלום מייק, 1. "לא סביר" גם מהסיבה שכנראה מעולם לא תוארה הדבקה מוכחת בדרך זו. 2. מבחינה רפואית, אפשר לעשות את הבדיקה גם אחרי יותר משלושה חודשים. יחד עם זאת, ייתכן שההמלצה לבצע שתי בדיקות- הראשונה בזמן 'אפס' והשנייה לאחר שלושה חודשים- ניתנה מסיבות מדיקו-לגאליות. במקרה כזה יש צורך להתייעץ עם מי שנתן/ה את ההמלצה. הרבה בריאות אפי

17/05/2017 | 14:06 | מאת: מייק

תודה ד"ר, האם אחרי 3 חודשים יש רמת שיא של נוגדנים או משהו כזה? וממתי סביר להניח שהם יופיעו (מרגע החשיפה). ועוד שאלה ברשותך- אדם שמנהל אורח חיים נורמטיבי (לא מקיים יחסים לא מוגנים או משתמש בסמים) ולמרות הסיכוי הקטן כן נדבק באיידס, אז מצד אחד הוא לא מבצע בדיקות דם כי לא חושב שיש צורך, מצד שני הוא יכול לפספס את הטיפול שמקבלים נשאים על מנת לחיות באופן רגיל ככל האפשר, כך שייתכן שהוא יגלה שהוא חולה ואז כבר יהיה מאוחר מדי, לא?

שלום מייק, 1. אינני מכיר מחקר שתיעד שלאחר שלושה חודשים ממועד ההדבקה ב- HIV או ב- HBV מגיעה רמת הנוגדנים של הנדבק/ת לנגיפים אלו לשיא. 2. נכון. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות