מחלת הפה והגפיים ואבעבועות רוח בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/05/2017 | 21:59 | מאת: אנונימי

שלום רב לבתי הקטנה (שנה ושבעה חודשים) היה על כף הילד 3 פצעונים קצת מוגלתיים. לא ייחסתי לזה חשיבות עד שאתמול אחת האימהות בגן אמרה שהילד שלה חולה במחלת הפה והגפיים- 1. אני היום בשבוע 20, במידה ובתי הייתה חולה במחלה, האם יש חשש לעובר? 2. כמו כן, במידה ובגן נמצא ילד שחולה במחלה, כמה זמן צריך לחכות עד שאשלח אותה לגן חזרה מבלי לחשוש? 3. לצערי לא הלכתי לרופאה שלילדה שלי היו 3 פצעונים מוכלתיים על היד, האם יכול להיות שזה אבעבועות רוח? אם כן, האם יש סכנה לעובר כאשר אני מחוסנת(נבדקתי ויש לי נוגדני igm לאבעבועוץ רוח) או שניתן לחלות שוב במחלה? אודה להכוונה ואם נדרש עשות משהו לאור מה שתיארתי

שלום אנונימי, 1. 'מחלת הפה והגפיים' עשויה להיות מסוכנת עבור עוברים של נשים שחלו בה, אך הסיכון נחשב כנמוך. 2. את השאלה "במידה ובגן נמצא ילד שחולה ( ב כ ל מחלה), כמה זמן צריך לחכות עד שאשלח אותה לגן חזרה מבלי לחשוש?" עלייך להפנות לגננת או ישירות ללשכת הבריאות המחוזית. 3. אין זה אופייני שמחלת אבעבועות רוח מתבטאת רק בשלושה פצעונים קצת מוגלתיים על כף היד. 4. אין זה סביר שאדם שחלה בעברו באבעבועות רוח יחלה שוב במחלה זו. יחד עם זאת, אין זה נדיר שאדם שחוסן כנגד אבעבועות רוח יחלה מתישהו במחלה זו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות