תינוקות וחשיפה לעובש - כמה מסוכן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/03/2017 | 22:14 | מאת: אלה

שלום בדירה החדשה שעברנו אליה הבנים שלי בני שנה וחצי שיחקו כמ הפעמים למשך כמה דקות בארון שמתחת לכיור (הוציאו בקבוקים). נחרדתי לגלות שכל הדופן הפנימי של הארון, זה שצמוד לקיר היה מלא בעובש וטחב (שערות שצמחוממש באורך מזעזע). הוצאתי אותם משם וניקיתי היטב באקונומיקה. האם הם עלולים להיפגע מחשיפה כזו? הארון סגור קטן, מתחת לכיור וכאמור כמות הטחב היתה ענקית, קיר שלם של הארון מלא בשערות שצמחו מהנבגים. אם יש חשש כלשהו מה ניתן לעשות? בינתיים סגרתי את הארון ואני לא פותחת עד שיתקנו וגדל שם עובש מחדש- האם כשהוא סגור עדיין נבגים יכולים להשתחרר לאוויר (יש חריץ קטן) ברמה מזיקה? בנוסף יש בבית קירות עם רטיבות ללא עובש (כנראה רטיבות ישנה) - האם מסוכן להם? תודה.

שלום אלה, 1. עקרונית, 'עובש' שמאפיין קירות איננו גורם למחלות זיהומיות בבני אדם. 2. בנוגע למחלות מסוגים אחרים, אני ממליץ לך להפנות את שאלתך לפורום של רופא/ת ילדים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות