האם יש סיכוי שמדובר בשלבקת חוגרת?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/03/2017 | 00:32 | מאת: רחלי

שלום בת 70 סובלת מזה כמה ימים מכאבים עזים במרכז הגב, עמוד שדרה גבי. עברה בירור של רנטגן, CT, MRI, ולא מצאו ממצאים שיכולים להסביר את זה. הכאבים נמשכים על אף משככי כאבים חזקים. האם יש סיכוי שמדובר בכאבים על רקע של שלבקת חוגרת? כאבים שנובעים משלבקת חוגרת, זה בא ביחד עם פריחה באותו מקום של הכאב? (כי אצלה אין פריחה במקום) הנזק העצבי שיש בשלבקת חוגרת, זה משהו שניתן לראות סימנים שלו ב - MRI? תודה

שלום רחלי, 1. אכן, שלבקת חוגרת יכולה להתבטא בכאבים בלי פריחה, אך שילוב זה איננו שכיח. 2. בדיקת MRI איננה נחשבת כיעילה באבחון שלבקת חוגרת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות