שאלה לגבי הידבקות באיידס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/03/2017 | 18:09 | מאת: ניר

האם לאישה יש את אותו סיכון להידבק באיידס גם כאשר היא מבצעת מין אוראלי וגם מחדירה ללא קונדום, ללא גמירה וללא פצעים? האם הסיכון בשני המקרים הוא זהה? אם לא, מה ההבדל? תודה

שלום ניר, 1. במהלך מגע 'אוראלי אינסרטיבי' הסיכוי (של האשה המבצעת אותו) להידבק בנגיף ה'איידס' נחשב כזניח. 2. במהלך מגע ו'אגינאלי רצפטיבי 'הסיכוי (של האשה) להידבק בנגיף זה מוערך בכ- 0.08% (וזאת בהנחה שבן הזוג שלה הינו נשא של הנגיף, כמובן). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות