תוך כמה זמן דם נגוע ב-HCV לא מדבק?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/03/2017 | 11:50 | מאת: שואלת

ד"ר שלום, בוועד למלחמה באיידס רשום כי הדם מתחמצן תוך שניות עד דקות ולא מדבק. האם נכון? האם הדבר דומה גם עבור HCV? אם לא, תוך כמה זמן מגע בדם נגוע גבר לא מדבק? תודה רבה!

שלום שואלת, התשובה לשאלה 'כמה זמן עשוי דם להיות מדבק ב- HIV וב- HCV כשהוא מחוץ לגוף' תלויה בעיקר בטמפרטורה ובלחות הסביבתית שבה הוא נמצא. הוא נע בין מספר דקות (למשל על כביש אספלט במזג אוויר ישראלי קייצי במיוחד) לבין עשרות שנים (במקרים שהדם נשמר בטמפרטורה מתחת לאפס). הרבה בריאות אפי

09/03/2017 | 09:21 | מאת: שואלת

תודה רבה ד"ר, פעם שמעתי של-HCV עמידות גבוהה יותר מחוץ לגוף, האם נכון?

אם מדובר בדיוק באותם תנאים סביבתיים אז טענה זו עשויה להיות נכונה.

מנהל פורום מחלות זיהומיות