סטרפטוקוק חוזר ונשנה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/02/2017 | 11:59 | מאת: רחלה

בת 35 ...גננת במקצועה.....סובלת מהופעה חוזרת (פעם שלישית ברציפות) של סטרפטוקוק בגרון. טופלה במוקסיפן...באוגמנטין...ושוב במוקסיפן. כיוון שהיא סובלת מתופעות לוואי של החידק.....אנחנו מאד מודאגים. מה דעתך?? תודה.....רחלה.

שלום רחלה, דעתי היא שייתכן והגננת היא נשאית של החיידק... וייתכן והיא נדבקת שוב ושוב מילדי הגן... ויתכן האבחון שלה (כסובלת שוב ושוב מזיהום שנגרם ע"י 'סטרפטוקוקוס') אינה מדויקת.... ואם כן, ייתכן שלא מדובר באותו 'סטרפטוקוקוס'... ועוד. הרבה בריאות אפי

24/02/2017 | 16:31 | מאת: סטרפטוקוק חוזר

תודה על התשובה. איך אפשר לדעת אם היא נשאית של החיידק....ואם כן מה ניתן לעשות.

שלום רחלה, כדי לאבחן נשאות של GAS בגרון יש לבצע תרבית גרון כאשר הנבדק/ת בריאה (דהיינו כאשר אין לו/ה כאביי גרון ו/או חום). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות