האם החיידק מדבק? אבי נדבק בבית חולים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/02/2017 | 21:35 | מאת: יעל

שלום! אבי אושפז בבלינסון לקראת ניתוח הוצאת גידול בושט, בבית חולים פתאום העלה חום, והתברר שנדבק בחיידק על קלבסיאלה, הוא קיבל אנטיביוטיקה חזקה והשתפר, אך אמרו לו שתמיד יהיה נשא. שאלתי האם הוא אכן לא מדבק ומה המשמעות של להיות נשא? בברכה

שלום יעל, כל אדם שנושא במעיו חיידק 'קלבסיאלה' , עשוי להעביר אותו לאנשים אחרים (במגע ישיר עם צואה, או במגע עקיף, דרך חפצים משותפים). המשמעות העיקרית של להיות נשא של חיידק 'קלביסיאלה עמידה' (כגון CRE) בישראל בשנת 2017 היא שבמקרה הגעתו של הנשא לבית חולים מקובל לשים אותו בבידוד. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות