הפסקת אנטיביוטיקה באמצע

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/02/2017 | 00:39 | מאת: דניאל

שלום אשמח לעזרתך כמה ימים נזלת שקופה לאחר מכן הפכה לירוקה. ב 4 ימים האחרונים כאבים בתחתית הסינוס הימני ובשיניים העליונות. בצילום - "פלס אוויר נוזל בסינוס מקסילרי ימני". מאתמול ירידה בכמות הנזלת הירוקה. גם החום הנמוך שהיה הפסיק. הרופא המליץ אנטיביוטיקה בגלל הכאב בסינוס. לקחתי היום 2 כדורי מוקסיפן שגרמו לי לכאבי בטן מעיקים ושלשולים ואני מעוניין להפסיק. רציתי לדעת האם זה מסוכן להפסיק אנטיביוטיקה אחרי 2 כדורים וזה עלול בסיכון גבוה לגרום לכך שבמידה ומדובר בזיהום חיידקי הוא יהפוך אצלי לעמיד ולא אוכל להתגבר עליו? או שזה סביר ואפשר להפסיק ולראות. אם התסמינים ימשיכו להשתפר אז בסדר ואם יחזרו אז לנסות עוד כמה ימים אנטיביוטיקה אחרת? שוב תודה רבה!

שלום דניאל, 1. הפסקת הטיפול האנטיביוטי לפני שהמחלה הזיהומית החיידקית (שבגללה ניתן הטיפול הזה) הוכחדה עשוי לגרום להתפרצותה המחודשת. 2. אם טיפול אנטיביוטי מסוים מלווה בתופעות לוואי בלתי נסבלות אפשר למצוא טיפול חלופי מתאים. 3. הכתובת הנכונה לשאלתך היא אפוא הרופא שרשם את הטיפול הנ"ל. הרבה בריאות אפי

18/02/2017 | 09:04 | מאת: דניאל

תודה רבה בעקבות המוקסיפן שניתן לסינוסיטיס היו לי אתמול כל הערב וגם בלילה כאבי בטן. לכן הפסקתי אותו אחרי לקיחת 2 כדורים בלבד. את הרופא משפחה אוכל לראות רק מחר אחה"צ. זה אומר שיהיה 48 שעות הפסקה באנטיביוטיקה וכשאגיע אליו אולי ייתן לי אחרת. עד כמה זה בעייתי שאהיה 48 שעות בלי אנטיביוטיקה ? האם זה דחוף ועדיף במצב כזה ללכת לחדר מיון בשבת שיתנו לי אנטיביוטיקה אחרת? אציין שאין לי חום כבר 3 ימים וכמעט ואין נזלת יש רק כאב בסינוס. תודה

שלום דניאל, אינני יכול להעריך בפורום זה את הדחיפות של מצבך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות