שאלות על חיסון לשלבקת חוגרת למבוגרים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/02/2017 | 18:52 | מאת: צבי

1. באיזה גיל מומלץ להתחסן? 2. למי בעיקר מומלץ החיסון הזה? 3. למשך כמה זמן תקף החיסון? 4. מה יעילות החיסון בהפחתת תחלואה? 5. כמה זמן החיסון נמצא בשימוש בישראל/בעולם? 6. מה הסיכוי של בני 70+ שלא מחוסנים בחיסון הזה לחלות בשלבקת חוגרת?

שלום צבי, 1. החיסון כנגד שלבקת חוגרת מאושר לשימוש בארה"ב מאז שנת 2006. לארץ הוא 'נכנס' לשימוש שוטף בראשית 2014. 2. הוא נחשב כיעיל במשך כ- 5 שנים. באופן כללי הוא מפחית תחלואה בכ- 50% בקרב בני 60+ (ע"פ טענת ה- CDC בארה"ב). 3. משרד הבריאות הישראלי ממליץ לבני 60 ומעלה להתחסן בו. 4. אין בידי מידע סטטיסטי על סיכויו של בן 70+ בארץ לחלות בשלבקת חוגרת. בארצות אחרות, למשל אוסטרליה, מדברים על כ- 14 ל- 1000. תוכל לקרוא על החיסון במסמך של משרד הבריאות- http://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/epidemiology/td/docs/290_Zostavax.pdf הרבה בריאות אפי

18/02/2017 | 12:41 | מאת: צבי

זה מה שמצאתי בויקירפואה: הנגיף יכול להתפרץ אצל כל מי שנחשף אליו בעבר. למעשה, 1 מתוך 3 אנשים יפתח שלבקת חוגרת במהלך חייו. הסיכון לחלות עולה מאוד עם הגיל, ומגיע ל-50% מעל גיל 85. קיים סיכון מוגבר להופעת שלבקת חוגרת גם בחולים מדוכאי חיסון (עם ממאירויות, בעיקר המטולוגיות, מושתלי מח עצם, חולי HIV, מחלות אוטואימוניות ועוד).

18/02/2017 | 12:41 | מאת: צבי

זה מה שמצאתי בויקירפואה: הנגיף יכול להתפרץ אצל כל מי שנחשף אליו בעבר. למעשה, 1 מתוך 3 אנשים יפתח שלבקת חוגרת במהלך חייו. הסיכון לחלות עולה מאוד עם הגיל, ומגיע ל-50% מעל גיל 85. קיים סיכון מוגבר להופעת שלבקת חוגרת גם בחולים מדוכאי חיסון (עם ממאירויות, בעיקר המטולוגיות, מושתלי מח עצם, חולי HIV, מחלות אוטואימוניות ועוד).

18/02/2017 | 12:41 | מאת: צבי

זה מה שמצאתי בויקירפואה: הנגיף יכול להתפרץ אצל כל מי שנחשף אליו בעבר. למעשה, 1 מתוך 3 אנשים יפתח שלבקת חוגרת במהלך חייו. הסיכון לחלות עולה מאוד עם הגיל, ומגיע ל-50% מעל גיל 85. קיים סיכון מוגבר להופעת שלבקת חוגרת גם בחולים מדוכאי חיסון (עם ממאירויות, בעיקר המטולוגיות, מושתלי מח עצם, חולי HIV, מחלות אוטואימוניות ועוד).

18/02/2017 | 12:41 | מאת: צבי

זה מה שמצאתי בויקירפואה: הנגיף יכול להתפרץ אצל כל מי שנחשף אליו בעבר. למעשה, 1 מתוך 3 אנשים יפתח שלבקת חוגרת במהלך חייו. הסיכון לחלות עולה מאוד עם הגיל, ומגיע ל-50% מעל גיל 85. קיים סיכון מוגבר להופעת שלבקת חוגרת גם בחולים מדוכאי חיסון (עם ממאירויות, בעיקר המטולוגיות, מושתלי מח עצם, חולי HIV, מחלות אוטואימוניות ועוד).

18/02/2017 | 12:41 | מאת: צבי

זה מה שמצאתי בויקירפואה: הנגיף יכול להתפרץ אצל כל מי שנחשף אליו בעבר. למעשה, 1 מתוך 3 אנשים יפתח שלבקת חוגרת במהלך חייו. הסיכון לחלות עולה מאוד עם הגיל, ומגיע ל-50% מעל גיל 85. קיים סיכון מוגבר להופעת שלבקת חוגרת גם בחולים מדוכאי חיסון (עם ממאירויות, בעיקר המטולוגיות, מושתלי מח עצם, חולי HIV, מחלות אוטואימוניות ועוד).

תודה על המידע

מנהל פורום מחלות זיהומיות