עליית ערך פרוטאין בשתן עקב לקיחת PEP

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/02/2017 | 21:46 | מאת: שמעון

שלום לד״ר. בשנת 2012 לקחתי כשבוע PEP עקב מגע לא מוגן עם חשודה ב HIV, בחודשיים שלפני הלקיחה, ערך הפרוטאין בשתן אצלי היה 10. כחצי שנה לאחר הלקיחה קפץ ל 70. כ 4 שנים אח״כ (עכשיו), הערך הוא 50, כאשר הנורמה היא עד 30. האם יתכן כי פגעתי בתפקוד הכליות ?

שלום שמעון, לערכי חלבון גבוהים בשתן יכולות להיות סיבות שונות. אני לא הייתי ממהר לתלות את האשם רק ב- PEP ומציע לך להפנות את שאלותייך בנושא לרופא/ה נפרולוג/ית. הרבה בריאות אפי

15/02/2017 | 01:14 | מאת: שמעון

תודה, אני שואל מה הסבירות שנעשה נזק מסוג שיכול להעלות את רמת הפרוטאין בבת אחת, משימוש ב PEP לכעשרה ימים ? לדעתי זה היה סוג של AZT.

שלום שמעון, אני חושש שאין בידי מספיק נתונים כדי לענות על שאלתך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות