הידבקות חוזרת של שפעת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/02/2017 | 17:45 | מאת: אורנה

בתי ב ה15 חלתה בשפעת ביום שלישי, הגענו לרופא שנתן אניליציה, מכייח, וגם אנטיביוטיקה לחשד דלקת בגרון, ביום חמישי לאחר יומיים החום ירד והשיעול נמשך ביום שישי לפתע שוב חום והשיעול רק מתגבר איך זה יכול להיות? אם מקבלים שפעת הגוף לא מתחסן מהדבקה חוזרת? ביום שישי בלילה לקחתי אותה ל"ביקור רופא" ונעשו בדיקות שאין חיידק או דלקת ריאות השיעול מתיש אותה, ברמה שלא מסוגלת לישון אין יוצאים מזה? תודה מראש

12/02/2017 | 19:42 | מאת: חנן

על מה מבוססת הקביעה שהילדה חלתה בשפעת? בחורף נפוצים מאות נגיפים וחיידקים שיכולים לגרום לתסמינים דמויי שפעת. בנוסף, כל חורף נפוצים 3 או 4 זנים שונים של נגיף השפעת ותחלואה באחד מהם אינה מגינה מפני הידבקות ותחלואה בזנים האחרים כך שאפשר לחלות בשפעת כמה פעמים.

שלום חנן, 1. לא כל חום ושיעול נגרם ע"י נגיפי השפעת. 2. אם אין שיפור במצבה מומלצת בדיקה חוזרת של רופא/ה. הרבה בריאות אפי

12/02/2017 | 21:39 | מאת: חנן

ענית : "1. לא כל חום ושיעול נגרם ע"י נגיפי השפעת." זה בדיוק מה שהתכוונתי בתגובתי: "על מה מבוססת הקביעה שהילדה חלתה בשפעת? בחורף נפוצים מאות נגיפים וחיידקים שיכולים לגרום לתסמינים דמויי שפעת."

נכון

מנהל פורום מחלות זיהומיות