אוקי אז לסיכום משהו אחרון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/02/2017 | 20:08 | מאת: רון

הבנתי אותך, חודשיים-שלוש זה הזמן המקובל לבדיקת שחפת לאחר חשיפה אפשרית. במידה ואדם נדבק בשחפת במדינה מפותחת כמו ישראל, עד כמה זה חמור? ואם בן אדם חלה, תוך כמה זמן הוא כבר הופך ל ''בריא'' אחרי שהוא מקבל תרופות? הבנתי שלוקחים אנטיביוטיקה לכמה חודשים, אבל קשה לי להאמין שכמה חודשים הבן אדם חולה, תוך כמה זמן נעלמים הסימפטמים ה ''חיצוניים'' כמו כאבי ראש / חום וכו' והוא חוזר לשגרה. די מסקרן אותי אין על זה הרבה מידע.

ראה תשובתי למטה

11/02/2017 | 22:25 | מאת: רון

בגלל שהמענה מהיר אני אשאל עוד שאלה (יש תור לגאסטרו עוד כמה ימים) אם אני עם חולה שחפת פעילה (הכוונה שהוא חולה ממש) באותו חדר, הדלת פתוחה ויש ווילון שמפריד בינינו (כמו במיטות אשפוזים בבית חולים ממוצע) אם הייתי איתו בערך שעתיים-שלוש, הסיכויים להידבק הם קלושים נכון? הוא השתעל פה ושם אבל היה ווילון מפריד, ממה שהבנתי זה צריך להיות מגע יום יומי עם חולי שחפת כדי להידבק נכון? פשוט קרה לי מצב דומה אבל אני לא יודע אם הוא בוודאות היה חולה שחפת. זה מצב סביר להדבקות או שהסיכויים קלושים לאור העובדה שקראתי ש''מפגש חברתי חד פעמי'' כמעט בלתי אפשרי להידבק..

שלום רון, אני חושש שאין ביכולתי להעריך את סיכויי ההדבקה שלך בשחפת במהלך האירוע המתואר בשאלתך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות