Hpatetis B

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/02/2002 | 08:30 | מאת: New_Edna

שלום דר' אני נשאית HB (מאמא). לפני כ 3 חודשים עברתי IUFD בסוף שבוע 39 להריון, כאשר כל מהלך ההריון היה תקין ולא נמצאה סיבה למקרה. במסגרת ברור לסיבת העניין , נשלחתי לבדיקות דם. התוצאות שהתקבלו הן: HB SURFACE AG = NEGATIVE HB SURFACE AB < 1000 REACTIVE HB CORE AB IGG&IG = REACTIVE ברצוני לשאול מה משמעות הבדיקות? אם יש קשר בין היותי נשאית HB לIUFD ? האם עלי לנקוט בצעדים כלשהם בהריון הבא? בתודה מראש על תשובתך, עדנה.

שלום NEW EDNA, על פי המידע שמסרת לי - את עברת זיהום בנגיף ה- HBV , אך את לא נשאית היות ויש לך נוגדנים נגד שניים ממרכיביו (S ו- C) אך אין לך כל אנטיגן שלו (לפחות לא S). אם את רוצה להיות בטוחה- אפשר לבדוק גם מרכיבי נגיף אחרים- כגון E ANTIGEN, או C ANTIGEN , לבדוק נוגדנים נוספים כנגדו כגון E ANTIBODY, ווגם לעשות PCR כדי לחפש את הנגיף כולו ברקמת כבד, אך אני לא בטוח שכדאי לך לעבור בדיקות אלו. המלצתי המעשית- תתיעצי עם מומחה למחלות כבד. היות ולדעתי (בשלב זה) את לא נשאית- הקשר בין נשאות לבין IUFD הוא לא כבר רלוונטי. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות