CMV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/02/2002 | 09:25 | מאת: עידית

ד"ר אפי שלום רב! בראשית אוגוסט ביצעתי, לצערי, הפסקת הריון עקב הדבקות וודאית ב-CMV בשבועות הראשונים של ההריון. מאז אני במעקב, שכן הרופא שלי ואני סבורים כי יש להמתין עד הפיכת ערכי ה IgM לשליליים. בדיקות הדם האחרונות הראו ירידה בערכי IgG וכן מעבר של נוגדני הIgM למצב גבולי. כבר למעלה מחודשיים אני במצב הגבולי. בסוף ינואר עשיתי תרבית שתן לCMV ועדיין לא קיבלתי את תשובותיה. יש לי מספר שאלות ואשמח אם תוכל להשיב לי: א. כמה זמן אמור לחלוף עד קבלת תוצאות תרבית השתן? ב. באם התרבית תחזור גבולית או חיובית, האם יש בדיקות נוספות מומלצות או שעלי פשוט (לא כל כך פשוט) להמשיך להמתין? במהלך סביר של המחלה, כמה זמן זה עוד יכול לקחת? ג. שמעתי כי יש אנשים הלוקים במחלה באופן כרוני יותר. האם זה נכון? האם תוכל לפרט מעט, במיוחד בקשר להשלכות על הריון ומעקב הריון? ד. האם נמצא קשר בין חומרת המחלה בזמן ההריון (מבחינת סימפטומים) לבין סיכויי ההדבקות של העובר? (לא הצלחתי לאתר מידע בקשר לכך במאמרים הנגישים לקהל הרחב) תודה על התייחסותך, עבודתך מוערכת מאוד! עידית

שלום עידית, CMV הוא נגיף מקבוצת ההרפס, וכמו שאר "חבריו" לקבוצה, לאחר שאנו נדבקים בו הוא נשאר "לנצח" בגופנו- הגם שברוב המקרים במצב "רדום" בזכות מערכת החיסון הטבעית שלנו. מדי פעם, במיוחד עם החלשות המערכת החיסונית מסיבות שונות, הוא יכול לעבור "ריאקטיבציה" ולהתבטא במחלה קלינית. אבחנת המחלה אפשרית בעזרת בדיקת נוגדנים- ואז לא תמיד התוצאות הן חד משמעיות, וע"י תרבית- ואז התשובה צריכה להיות חד משמעית- חיובית (דהיינו יש נגיף בשתן) או שלילית (אני מאמין, דרך אגב, ששלך תהיה שלילית אם מערכת החיסון שלך היא תקינה). לגבי הריון- זיהום חריף (חדש) גורם, במקרים רבים, לנזק קשה לעובר (ומבחינה זו אני מסכים איתך שהפסקת הריון היא צעד הגיוני). במקרים של ריאקטיבציה- הסיכון לעובר הוא הרבה יותר נמוך, והדעות חלוקות בקשר לנחיצות הפסקת ההריון. לגבי בדיקות נוספות - תבקשי מהרופא שלך לבצע CMV AVIDITY TEST, בדיקה חדשה יחסית שעוזרת להפריד בין שאריות של זיהום ישן (שהיה לך) לבין ריאקטיבציה של הנגיף. הרבה בריאות אפי

10/02/2002 | 09:04 | מאת: עידית

תודה רבה ד"ר אפי. ביצעתי כבר מספר בדיקות Avidity ועכשיו, תודה לאל, הן אכן כבר מראות על הדבקות "ותיקה". אני מודעת לכך כי הסיכון בהדבקות משנית נמוך הרבה יותר ומקווה כי בהריון הבא כלל לא אצטרך לחשוש מכך (בניגוד מוחלט להריון הקודם בו הייתה הדבקות ראשונית ודאית). למעשה, די ברור כי הכיוון עכשיו הוא חיובי ואם הייתי נכנסת כעת להריון ודאי שלא הייתי מבצעת הפסקת הריון. שמחתי לשמוע כי תוצאות התרבית הן חד משמעיות (כלומר, לא נתמודד עתה עם תוצאה גבולית). שתי שאלות לי: כאשר אהיה בהריון, בע"ה, האם כדאי לעקוב אחר הוירוס בפרקי זמן קצובים מחשש להתעוררות ולהדבקות משנית או רק במקרה של מחלת חום/ מחלה ויראלית? הייתי מעוניינת לדעת, האם אכן נחקר הקשר בין חומרת המחלה אצל האם מבחינה סימפטומטית לבין היכולת של השליה להגן על העובר, (כלומר, האם ככל שהאם חולה יותר כך גדל הסיכוי לפגיעה בעובר) או שאין מספיק ממצאים? שוב, המון תודה, עידית

מנהל פורום מחלות זיהומיות