אפידורל

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

03/11/2008 | 07:10 | מאת: דנה

שלום, בת 30, שבוע 32, מאובחנת כחולת טרשת לאחר 3 התקפים בעיניים (שמאל, ימין ושוב שמאל) במהלך 8 השנים האחרונות. לפני כ - 4 שנים נטלתי רביף אך הפסקתי לאחר כשנה וחצי - היה קשה לי מכל הבחינות. אגב-התקף שלישי היה במהלך ההריון. החשש הגדול שלי הוא מהלידה ומקבלת אפידורל. האם מותר? אלו מחקרים נעשו בנושא? האם, בגלל היותי חולה, החשש הוא גבוה יותר לפגיעה עצבית (מיתר הבנות שמקבלות אפידורל והן אינן חולות)? עשו לי בתחילת האבחון - לפני 8 שנים בערך - ניקור מותני - האם הדקירה היא באותו מקום? האם יש סכנה? האם יש משמעות לכך שאקבל מינון נמוך יותר של אפידורל? או שהדקירה היא הבעיה? אודה לתשובותייך. אני מודה לך מראש! דנה

ומקבלת אפידורל. האם מותר? אין מניעה האם, בגלל היותי חולה, החשש הוא גבוה יותר לפגיעה עצבית (מיתר הבנות שמקבלות אפידורל והן אינן חולות)? אין הוכחה לכך ולכן אין מניעה עשו לי בתחילת האבחון - לפני 8 שנים בערך - ניקור מותני - האם הדקירה היא באותו מקום? הדקירה דומה ואין מניעה מניקורים חוזרים האם יש סכנה? האם יש משמעות לכך שאקבל מינון נמוך יותר של אפידורל? או שהדקירה היא הבעיה? אין בעיה והמינון זהה לאחר הלידה יש לפנות כמה שיותר מוקדם לנוירולוג מטפל

מנהל פורום טרשת נפוצה