אירוע קליני בודד

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

06/10/2008 | 13:16 | מאת: אביגיל

שלום רב, לפני כשנה עברתי " אירוע קליני בודד" שיתוק תחושתי של צד שמאל בפנים . בבדיקת MRI נמצאו מספר מוקדים ונאמר לי כי אני בסיכון גבוה במהלך השנים לפתח MS. הוצע לי להשתתף במחקר הבודק את יעילות תרופת ה REBIF במניעת או דחיית הוופעת המחלה. שנה אחרי אני מותשת מ 3 זריקות שבועיות ובעיקר מהצורך בביצוע MRI כול 3 חודשים , בעיקר אני מוטרדת מהעובדה כי נאמר לי שנמצא כי הגדלניום פוגע במדולה הכלייתית. אני מעוניינת לשמוע את דעתך בנושא וביעילות מתן טיפול מונע.

כיום מקובל שיש חשיבות לטיפול מוקדם ולחלק מהחולים אף אחרי התקף בודד. אך, יש תמיד לשקול כל חולה פרטי האם הנזק בטיפול אינו עולה על התועלת. קיימים בידנו היום כלים להעריך אילו חולים עלולים להחמיר ובהם נמליץ להתחיל טיפול מוקדםץ מקווה שהייתי לעזרץ

מנהל פורום טרשת נפוצה