קושי בהליכה ורגל שמוטה

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

09/05/2016 | 16:14 | מאת: ריטה

שלום, אני חולה בטרשת נפוצה שנים רבות, ואיני נזקקת לאביזרי הליכה. בשנים האחרונות אני סובלת מרגל שמוטה עם החמרה בהליכה, קושי להרים את כף הרגל כדי ללבוש מכנס או גרב ונפילות חוזרות ואפילו הליכה למרחק קצר 100-200 מטר מעייפת אותי מאד 1. האם התרופה פמפירה יכולה לשפר את המצב? 2. איך אפשר לשפר את ההליכה? 3. שמעתי על מחקר בהדסה להשתלה עצמית של תאי גזע. מה הקריטריונים להשתתף במחקר והאם לדעתכם הטיפול הזה יכול לעזור לבעית ההליכה?

1. האם התרופה פמפירה יכולה לשפר את המצב? יכול להיות שכן, יש לזכור שבארץ מקבלים החזר כספי רק ב edss4-7 2. איך אפשר לשפר את ההליכה? ניתן לפנות למעבדת הליכה או מרפאת אביזרי הליכה להתאמה אישית - לא לוותר ישנם מספר דרכים לעזור! 3. שמעתי על מחקר בהדסה להשתלה עצמית של תאי גזע. מה הקריטריונים להשתתף במחקר והאם לדעתכם הטיפול הזה יכול לעזור לבעית ההליכה? אנו מקווים שכן . זו היא אחת השאלות שעליהן מנסים לענות במחקר זה.

27/07/2016 | 17:30 | מאת: רמי

כמה שנים את עם המחלה? נותן תקווה לשמוע שמדובר בהרבה זמן ועדיין מצליחה ללכת לבד

מנהל פורום טרשת נפוצה