חשש לטרשת ותוצאות MRI

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

16/11/2015 | 15:46 | מאת: ליאור29

דוקטור שלום רב , בעקבות מספר תופעות נוירולוגיות שחלפו (נימול בפנים הרדמות ידיים ורגל לפרקי זמן קצרים) שלחו אותי לעשות MRI מוח עמוד שדרה צווארי ועמוד שדרה. הלחץ עד הבדיקה היה בלתי נתפס וירדתי המון במשקל ולא הצלחתי לעבוד. בMRI שפוענח על ידי פרופ' משה גמרי היה כתוב : "המוח בגדר הנורמה , ישנם פריצות דיסקוס קטנות בD3 ו D7 , פרט לכך בגדר הנורמה כולל חוט שדרה והחומר הלבן" כמובן שהשמחה הייתה גדולה לאור העובדה שהמוח והחומר הלבן תקינים ונוירולוג של הקופה שהסתכל על הפענוח (לא על הדיסק) המליץ על מעקב אורטופדי ושלל מחלה דימאלינטיבית. הגעתי לנוירוכירורג על מנת להחליט מה לעשות עם הפריצות דיסק והאחרון טען שיש נקודות בחומר הלבן שלא אמורות להיות בגילי . (בן 29) האם אני אמור לחשוש? האם יש טעויות בפענוח MRI ? למיטב הבנתי פרופ גמרי הוא הטוב בתחומו. מצטער מראש על המייל הארוך אך יגעה נפשי מהתהליך הבלתי נגמר(שנה) והתורים לנוירולוגים מומחים כמעט ולא קיימים

זה מאד מרגיע שהפיענוח של פרופ גומורי תקין. במידה ואתה עדין מוטרד תפנה לנוירולוג המתמחה בטרשת

29/11/2015 | 22:40 | מאת: ליאור29

היי דר בהמשך לעצתך נפגשתי עם מומחה לטרשת שעבר על הדיסק ושלל טרשת . עם זאת הנימול ברגל שמאל נמשך ומלווה בכאב שורף ואיתו גם התקפי נימול ושריפה קלים בידיים . האם יכול להיות בעקבות פריצות הדיסק ? לא יודע כבר באיזה בירור להמשיך או שאולי מדובר בתופעה חולפת ועליי להמתין ?

מנהל פורום טרשת נפוצה