אבחון

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

05/11/2015 | 18:20 | מאת: שגית

שלום רב! בעבר התייעצתי אתכם ובהמלצתכם אכן פניתי לנוירולוג. ביתי בת ה21- לפני שנה לאחר טיסה וטיול בחו"ל שבו הרימה תיק כבד משך 5 ימים, מיד אחרי הנחיתה הרגישה שיד ימין ללא תחושה. ביצענו mri צווארי שיצא תקין. עם הזמן היד חזרה לתפוד רגיל. לפני חמישה חודשים הבת שלי לפתע הרגישה שיד שמאל חלשה יותר.פעם אחת הרגישה שקשה לה לחתוך עם הסכין אך זה חלף ופעם אחרת במריחת לק. פניתי לנוירולוג- בבדיקה גופנית לא חשים בהבדל. שלח אותה לmri מוח יצא נגע לבן בצד שמאל. הנוירולג טען שזה לא מסביר את התחושה ביד שמאל בגלל שהנגע בצד שמאל. הפנה לmri צוואר-יצא תקין, בדיקות דם- תקינות, emg-תקיןvep'bera- ,תקין.sep רגליים- הגל הקורטיקלי מימין באיטיות קלה עם ארטיפקטיים מרובים משמאל ללא תגובה ברורה-יכול להתאים ממקור מרכזי יותר משמאל או מקור טכני. נשלחנו גם לsep ידיים- עדיין לא בוצע. הנוירולוג טוען שבשלב הזה מכל הממצאים לא ניתן להגיע לאבחנה ולהסביר את התחושה של הבת שלי. העניין הוא שהבת שלי מרגישה בהבדלים וכפי שאמרתי לעיתים יש הרעה שחלפת כעבור שעות-יום. הנוירולוג אומר שיש לחכות ורק עוד 8 חודשים לבצע mri מוח שוב, לבדוק אם יש שינויים. שאלותיי: 1. האם 8 חודשים זה לא זמן מבוזבז? אני מבינה שלאבחנה מוקדמת יש יתרון. 2. מה האופציות הנוספות שיש לבדוק?האם הבדיקות שנשלחנו כוללות את כל המצבים הנוירולגים? 3. האם כדאי לבדר גם דברים נוספים כגון זרימת דם? אני ממש מודאגת וחוששת. אשמח לתשובות לגבי

לפי מה שאת מתארת, נשמע סביר להמתין מספר חודשים עד mri חור לגבי אופציות נוספות זה מסובך ללא בדיקת המטופלת

08/11/2015 | 19:39 | מאת: שגית

תודה על תשובתך. לגבי אופציות נוספות- לאיזה בדיקות את ממליצה? בבדיקה פיזית של הרופא הבדיקה תקינה. הנוירולוג המטפל הוא מומחה בטרשת נפוצה. אשמח לתשובות

מנהל פורום טרשת נפוצה