קפיצות שרירים

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

11/09/2015 | 21:07 | מאת: בן 15 וחצי

שלום, לפני כחודשיים בערך התחילו לי קפיצות קטנות כאלה בעפעפיים בשתי העיניים. לא כל כך התייחסתי לזה והמשכתי הלאה. בהמשך (בערך לפני חודש) החלו לי קפיצות בכמעט כל שרירי הגוף(כולל בטן,פנים,רגליים) בידיים כמעט ואין ואם יש אז זה רק קפיצה אחת וזהו. קראתי על זה באינטרנט והגעתי למחלה שנקראת ALS והמשכתי לקרוא ולאחר שהבנתי שיש סיכוי שזה אחד הגורמים נכנסתי לחרדה עמוקה. הלכתי לרופא משפחתי שעשה לי בדיקה נוירולוגית קצרה והכל יצא תקין. הוא הפנה אותי לנוירולוג והנוירולוג שאל אותי איפה הקפיצות מתרחשות ואמרתי לו שזה בעיקר ברגליים ובעפעפיים. הוא עשה את הבדיקה והכל יצא תקין הוא קרא לי "חולה בריא", שאלתי אותו לגבי ALS והוא אמר שאין מה לדאוג ולא צריך לערוך בדיקות נוספות. לאחר זמן מה הקפיצות בעפעפיים הפסיקו והקפיצות בשרירים התפשטו לכל הגוף (כמעט ולא בידיים ואם כן אז זה פעם אחת בשבועיים) מה שהכניס אותי ללחץ היסטרי. האם אני צריך לדאוג? ללכת לעוד בדיקות? חשוב להזכיר שאני בן 15 וחצי ולאף אחד במשפחתי לא היה את המחלה. זה ממש מפחיד אותי ואני בלחץ היסטרי ואני חייב את עזרתכם דחוף בנוגע לנושא. תודה מראש.

זהו פורום טרשת ולא als. על מנת להוריד את הלחץ רצוי לפנות לבדיקה של נוירולוג ברוב המקרים לפי תאורך מדובר במצב שאינו מדאיג.

מנהל פורום טרשת נפוצה